O blogu

Možeš da voliš svaku sekundu svog života i da se osećaš zaista živom.

Možeš maksimalno da iskoristiš vreme koje imamo.

Možeš da imaš posao koji voliš i koji te ispunjava.

Možeš da budeš radosna i energična, da istražuješ nove mogućnosti i odlično se zabavljaš.

Možeš da živiš novo obilje.

„Novo obilje“ je kreativan život u kome se radi ono što se voli, ima se dovoljno slobodnog vremena, dobro zdravlje i slobodno se raspolaže sopstvenom energijom i novcem.

 

Žana Poliakov

Bez obzira gde si u ovom momentu na svom životnom putu, znam da možeš da kreiraš život kakav želiš, po svojim pravilima.

Dobrodošla na moj blog.

Ja sam Marijana, spisateljica, blogerka, aktivistkinja, entuzijastična učenica. Žena sa stavom i (pre)dugačkim jezikom, radoznala i uvek u potrazi za odgovorima i rešenjima.

Volim da čitam, pišem, delim informacije i znanja koja imam, borim se protiv vetrenjača i izazivam status quo. U životu sam se oglušila o skoro svako „moraš“, „trebalo bi“, „nije red“, „šta će drugi reći“. „To ne može“ me inspiriše da vidim kako može. Perfekcionistkinja sam i to lečim mantrom „bolje završeno, nego savršeno“.

Hronicnoodlicno sam pokrenula jer želim da napravim online zajednicu žena koje su najbolja verzija sebe, žive po svojim pravilima i za život zarađuju radeći posao koji vole.

Kada je moja bezobrazna (unutrašnja) kritičarka rekla da nisam ekspertkinja ni za koje polje posebno, odgovorila sam joj da ni ne želim blog koji liči na one recepte u kojima su svi sastojci savršeno odmereni na 3 grama, a prati ih slika do besvesti fotošopiranog završnog proizvoda. Nigde ni naznake da možda neće uspeti iz prve, da neće izgledati kao na slici. Nigde međukoraka ili saveta šta je potrebno prvo uraditi, pogotovo ako si početnica.

I zato dobrovoljno pristajem da budem pokusni kunić i da sa drugim ženama delim sopstvene uspone i padove, informacije do kojih sam došla kroz istraživanje i čitanje, pitanja na koja još uvek tražim odgovore, kao i u međuvremenu naučene lekcije iz:

  • ličnog razvoja za nas sa jeftinijim kartama, kojima think pink filozofija ne rešava sve probleme;
  • pisanja i blogovanja;
  • pronalaženja i/ili pokretanja posla koji objedinjuje naše talente i pruža nam mogućnost da rastemo;
  • kreativnosti i životnog balansa.

Ne očekujem da svakog dana padaju cvetići sa neba, dok ja na jednorogu veselo prolećem ispod duge, ali znam da život uvek može da pruži i više i bolje, ako preuzmemo odgovornost i postanemo svesne da su svi konci u našim rukama.

Pošto smo sve na nekom svom putu razvoja, a dok pomažemo sebi, pomažemo i drugima, radujem se tvom doprinosu hronicnoodlicno kroz komentare, pitanja i sugestije. Ovo je zajednica u kojoj učimo zajedno, razvijamo se i podržavamo.

Naša zajednička avantura pretvaranja snova i ideja u realnost počinje klikom ovde.